Amaya Gaming

För den spelintresserade är Amaya Gaming (numera Stars Group) knappast ett okänt namn. Detta kanadensiska bolag hör nämligen till spelvärldens stora giganter och kan stolt titulera sig som världens största börsnoterade spelföretag. Detta prisbelönta bolag grundades i början av 2000-talet av kanadensaren David Bazoov och huvudkontoret ligger också beläget i Montréal, men med ett flertal filialer och kontor runt om i världen, såväl som i Sydamerika som i Europa och Asien.

Stora uppköp

I Sverige har Amaya Gaming inte tillhört de allra största, men i och med bolagets stora och högkvalitativa uppköp och förvärv, har vi svenskar allt mer kommit att bekanta oss med deras produkter. Denna minst sagt intressanta spelaktör har genom årens lopp köpt upp bland andra Ongame och Rational Group. Även slotutvecklaren Cadillac Jack, samt Cryptologic under en kortare period.Ett av de allra största förvärven genomfördes dock 2014, då man köpte upp Oldford Group. Detta gav dem bland annat FullTilt och Pokerstars och samtidigt en massiv grupp av spelare på över 85 miljoner spelare. Dessa enorma köp kostade Amaya nästan fem miljarder dollar, men gjorde också deras namn till ett av de allra största inom spelvärlden.

Spelutveckling i toppklass

Amaya har under sin livslängd hunnit utveckla många fina spel; faktum är att de är omtalade för sina välgjorda slots. Deras tjocka spelkatalog täcker i stort sett alla kategorier och de äger också rättigheterna till DC Comics figurer. Detta gör att de utvecklar spel med till exempel superhjältar som Stålmannen, Batman och Wonder woman. Samarbeten finns också med Activision och Paramount, som skapat tunga speltitlar som Conan Barbaren, King Kong och Call of Duty. Bolaget har tidigare varit inriktade på dessa sorters videoslots, men har med tiden och genom nämnda viktiga uppköp, kommit att erbjuda spelprodukter och tjänster inom flertalet områden, till exempel betting, bordsspel, lotterier, samt specialspel av olika slag.